·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

UN SANT JORDI MÉS A SECUNDARIA!!

30-04-2013

Com cada any la celebració de la diada de Sant Jordi a la nostra etapa no ha estat un dia com un altre. Va estar ple de diferents activitats que ens van fer gaudir d’aquest dia tan especial on, no només celebràvem el dia del llibre i la rosa, sinó que hi va haver molt més per commemorar. Ja ho veureu.

El matí va transcórrer amb diferents activitats a cada curs relacionades amb la llengua. Els alumnes de 1r van encetar el primer concurs de microrelats. Durant les classes de català prèvies a la diada, van estar treballant aquest gènere tan poc conegut, però alhora tan original. Després de fer ells mateixos de jurat, les dues classes van proclamar els guanyadors: de 1r ESO A la Laura Fornas i la Laura Padró van guanyar amb el microrelat “ El somni d’un cocodril” . De 1r ESO B, el Pepo Ferrer i el Flavio Ruggeri es van proclamar guanyadors amb el microrelat “Quan penso...”. Tots els textos, finalistes i guanyadors estan exposats al passadís de 1r cicle.

Els alumnes de 2n van dedicar el matí a exposar els seus cal·ligrames, prèviament treballats a classe de català i també a defensar o mirar de recuperar una paraula o accepció catalana amenaçada, en perill de desús o rescatada de l’oblit. Tots aquests treballs són exposats a les aules de 2n i al passadís. Cada guanyador d’aquestes activitats “ lingüístiques” va ser obsequiat amb un regal “ molt dolç”...

Els alumnes de 3r van anar al cinema a veure una pel·lícula en versió original. Aprofitant que havien estat treballant l’aniversari Dickens durant la primera part del curs, van anar a veure “Grans esperances”. Els alumnes de 4t van gaudir del magnífic dia que feia a les Rambles de Barcelona. Allà van realitzar la tradicional gimcana literària preparada des de l’àrea de català.

El punt final a aquest dia no podia ser millor i, a la tarda, vam fer lliurament dels premis literaris i de fotografia matemàtica. Ja fa 11 anys que des dels departaments s’atorguen aquests premis. Després els treballs guanyadors i finalistes són enviats a diferents concursos a nivell de Barcelona. L’acte va ser portat pels mateixos alumnes. Cadascú va aportar el seu granet de sorra. Uns presentant l’acte, altres cantant, tocant alguna peça musical o amb alguna actuació molt “heavy” que ens va sorprendre i animar a tots. Alhora l’acte va servir per recordar el munt de commemoracions que teníem aquest any: 1oo anys de la Joana Raspall, Salvador Espriu, Amat- Piniella, l’any de l’estadística, l’any internacional de la cooperació de l’esfera de l’aigua...

Però això no vas ser tot! El divendres 26 TOTS els participants d’aquella jornada en qualsevol de les maneres que ho va fer, van tenir un PISCOLABIS sorpresa. Junts vam poder passar una estona molt agradable. De tot, us en deixem una mostra en aquest recull fotogràfic. Gràcies a tots per fer- ho possible un any més!

Us deixem un recull de fotografies

 


Xarxes socials: