·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

ENS ACOMIADEM DELS NOIS I NOIS DEL CENTRE BOGATELL

21-06-2013
Han estat a l'escola durant el darrer trimestre col.laborant en els àmbits dels serveis

Aquest dimarts passat va ser el darrer dia que els alumnes del  Centre Ocupacional Bogatell han estat a l’escola fen una formació pràctica en diferents àmbits dels serveis. Aquest darrer trimestre de curs cada dimarts el matí han col·laborat per tal d’assolir habilitats professionals en els àmbits de recepció, manteniment, neteja i cuina.

L’objectiu d’aquesta col·laboració és el de contribuir que els alumnes del Centre Bogatell desenvolupin unes competències i habilitats que els puguin facilitar la seva integració en l’entorn, així com afavorir el seu benestar i la seva independència.

Aquesta col·laboració s’emmarca per part de l’escola en el projecte de Pastoral i d’educació en valors de  Voramar cap al seu alumnat. Voramar col·labora des de fa alguns anys amb el Centre  Bogatell on els alumnes voluntaris de tercer i quart curs de Secundària han fet accions de voluntariat en els diferents tallers del centre sota la metodologia d’aprenentatge i servei. Aquesta vegada però, la col·laboració ha estat  a l’inrevés i són els clients de Bogatell que han vingut a l’Escola Voramar. D’aquesta manera l’alumnat de Voramar ha agafat consciència de les diferents realitats de persones i de la contribució que tothom pot fer a la societat.

Aquest acord,  respon també a alguns dels eixos més estratègics de l’escola Voramar com és el del compromís amb l’entorn més immediat i el barri.

Per part de Bogatell, l’experiència s’emmarca en el Programa d’Intervenció i acompanyament cap els seus clients que té com a objectiu la realització de diferents activitats funcionals que faciliten una posterior generalització dels aprenentatges dintre d’un entorn més natural. D’aquesta manera es treballa perquè cada persona aconsegueixi  un major benestar,  independència, i participació social.

Bogatell, és un centre ocupacional creat l’any 1995 i que pertany a Icària Iniciatives Socials SAL, entitat sense afany de lucre formada per famílies i professionals. Avui dia atén a joves i adults amb més d’un 65% de discapacitat amb la finalitat d’oferir el màxim d’oportunitats per tal d’afavorir una major qualitat de vida.

Aquesta és una  innovadora experiència que dona sortida als objectius i finalitats d’ambdues organitzacions i ha estat valorada positivament per part de tots els implicats.

El dia 18 vàrem fer una petita celebració per agraïr a Bogatell i a tots els que han estat a l’escola durant aquest període la seva col·laboració amb nosaltres. Al llarg de la cloenda, es va lliurar un diploma de reconeixement als participants de Bogatell i una representació dels nois i noies voluntaris de l’ESO els van fer un escrit d’agraïment.

Tots els equips de cuina, neteja, recepció i manteniment hi ha participat activament; des d’aquí els agraïm molt la seva predisposició en tot moment en el projecte.

Gràcies també a tots els participants de Bogatell.

L’experiència ha estat molt bona i enriquidora.

Molt bon estiu i fins a la propera!!

Fotografies

 


Xarxes socials: