Ciènices

Projecte Probleu

El Projecte LikeMySea (Literacy in Science, Know-how and Education For Mediterranean Sea Protection) de l’escola Voramar ha rebut finançament de la 2a convocatòria Probleu, amb una subvenció de 10.000 euros per potenciar l’alfabetització oceànica de l’alumnat de totes les etapes educatives i participar en iniciatives de ciència ciutadana. El projecte es desenvoluparà amb una col·laboració d’agermanament amb …

Projecte Probleu Llegeix més »

Visita a la Rural BI

Fa temps que sabem que és necessari replantejar el model de consum i apostar pels productes de proximitat i provinents d’una agricultura sostenible. Això és el que proposa La Rural, una cooperativa de Collserola que basa el sistema de producció en l’agroecologia i l’economia circular.  El dia 25 d’abril els alumnes de Sistemes Ambientals i Societats i de Biologia de primer de …

Visita a la Rural BI Llegeix més »

ACTIVITAT STEAM AL FORUM (UPC)

Els alumnes de química primer del Batxillerat Internacional han participat en el Steam Fòrum, una matinal anual de ciència i tecnologia del Parc del Fòrum de Barcelona organitzat per la UPC on han fet dues pràctiques: una titració per determinar el pH del vinagre i un experiment per determinar a partir de la calor que desprèn un metall, de …

ACTIVITAT STEAM AL FORUM (UPC) Llegeix més »

Sense Biodiversitat no hi ha vida

Exposició “Sense Biodiversitat No hi ha vida”  Aquesta setmana als passadissos de Voramón hi ha instal·lada l’exposició “Sense Biodiversitat no hi ha vida”. Una exposició itinerant que ha muntat l’ONG Ecologistes en Acció, per tal conscienciar sobre la importància de la conservació de la biodiversitat. L’exposició consta de deu panells explicatius on s’explica què entenem per biodiversitat i per què és tan important conservar-la, fent èmfasi …

Sense Biodiversitat no hi ha vida Llegeix més »

L’aventura de desenvolupar noves tècniques d’observació terrestre des de l’espai

Els alumnes de Física i de Sistemes Ambientals de 1r del BI van assistir a la xerrada que va fer a Voramón la Dra. Estel Cardellach, física i investigadora de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE-CSIC). L’Estel es dedica a l’ús i aplicació dels senyals de satèl·lits en …

L’aventura de desenvolupar noves tècniques d’observació terrestre des de l’espai Llegeix més »

fonts d’energia

L’alumnat de segon  IB de l’assignatura de química han visitat el IREC Fundació Institut de Recerca de l’Energia de Catalunya. En Marc Torrell, Doctor en química i investigador principal del Group Nanoionics and Fuel Cells,  ens ha explicat de què es tracta la la generació d’energia a partir de l’hidrogen verd.  Ha començat amb una molt breu presentació del centre …

fonts d’energia Llegeix més »

BI Visita a l’espai natural Els Muntanys

Avui hem anat amb els alumnes de ESS i Biologia de BI a Torredembarra. La sortida tenia com objectiu visitar l’espai natural Els Muntanyans i adquirir coneixements sobre les metodologies i tècniques bàsiques per investigar els ecosistemes. * Foto dunes La primera part de la sortida ha estat una visita guiada a la zona de …

BI Visita a l’espai natural Els Muntanys Llegeix més »

BI visita el sincrotró alba

El passat divendres 24 de febrer, els alumnes de 1r i 2on d’IB van visitar les instal·lacions del Sincrotró ALBA, la infraestructura científica més important de la zona del Mediterrani, situada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). Es tracta d´un complex d´acceleradors d’electrons per produir llum de sincrotró, que permet visualitzar l´estructura atòmica i molecular dels …

BI visita el sincrotró alba Llegeix més »

Les Ciències al BI

Avui us volem fer arribar el testimoni d’exalumnes del nostre batxillerat que han escollit començar els seus estudis universitaris en l’àmbit de les ciències. En aquest primer vídeo, ens expliquen per què van escollir estudiar un batxillerat Internacional i com el BI els ha preparat per a la universitat. #escolavoramar #voramón #talemted