Avui hem anat amb els alumnes de ESS i Biologia de BI a Torredembarra. La sortida tenia com objectiu visitar l’espai natural Els Muntanyans i adquirir coneixements sobre les metodologies i tècniques bàsiques per investigar els ecosistemes.
* Foto dunes
La primera part de la sortida ha estat una visita guiada a la zona de dunes estabilitzada i protegida, per part del Xavi i l’Anna, tècnics de la GEPEC (INICI – GEPEC-EdC ) que els han parlat de les diferències entre successió i zonació, agafant les dunes com exemple.
* Fotos rotllana amb alumnes, una panoramica i una de detall agafant notes
Els han explicat com canvien els factors abiòtics, i han respost a les nombroses preguntes que feien els alumnes, per exemple, -quines son les caraterístiques de les espècies per adaptar-se a aquestes condicions extremes, quines espècies d’animals hi viuen, el problema de les espècies invasores, com podem protegir aquests espais? , etc. .-
Després, els alumnes han identificat espècies de plantes en diferents zones amb una aplicació de mòbil.
En acabat, han observat amb un telescopi una femella de corriol camanegra covant.
La última activitat que han fet, sota un sol de justícia, ha consistit en fer un mostreig de vegetació al llarg d’una sèrie de transectes.
Després de quatre hores intenses de treball, suportant la calor, i lluitant contra la temptació de llençar-se al mar, ha arribat la recompensa, i han acabat l’excursió a la platja.