·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

Fotografia feta per Idoya Miranda

VORAMAR EXPOSA AL CASAL DE BARRI DEL POBLENOU

20-04-2012
Educació Infantil i 4rt Secundària


VORAMAR EXPOSA “PETITS GEGANTS II”

Divendres 13 d’abril a les 18:30h hi va haver la inauguració de l’exposició “Petits Gegants II” al Casal de Barri del Poblenou. Aquesta estarà oberta fins el 27 d’abril.

Després de l’experiència del curs passat sota el nom “Petits Gegants I” on l’alumnat d’educació infantil i el de 4rt de secundària va pintar i decorar les parets del pati de parvulari del Voramar enguany, vam optar per dur a terme un nou projecte entre els més petits i els més grans de l’escola. Aquest projecte s’ha centrat en el poder de la imatge com a mitjà per a la comunicació d’idees.

En primer lloc, vam anar a visitar una exposició fotogràfica en el “The Private Space” per tal de veure què és i en què consisteix fer una exposició de fotografies. Allà vam poder comptar amb les explicacions de Tina Bagué com a autora de l’exposició “Nippon”. Aquest primer contacte ens va fer despertar les ganes de comunicar mitjançant la imatge i va ser aleshores quan es va esdevenir un “Projecte de Treball”.

En la primera fase del projecte vam veure les diferències entre la realitat, el dibuix, la fotografia, la imatge… i com aquestes ens ajudaven a representar i comunicar les nostres idees. Un grup va aprofitar per fer els encarregats de la classe i, al costat del nom del nen/a hi va fer una foto d’allò del que era encarregat. Un altre grup va aprofitar per treballar les emocions a partir de l’autoretrat i la visita al Museu Picasso “Un pintor i mil rostres”. És a dir, integràvem els continguts fotogràfics a les activitats diàries. No era d’estranyar doncs, que en les primeres posades en comú sortissin frases com “aquesta foto surt arrugada” referint-se a que es veu “moguda” o d’altres com “les fotos en blanc i negre s’han fet de nit” per donar una explicació a què no hi ha color.

La segona fase del projecte consistia en buscar quina realitat volíem comunicar i com ho volíem fer. En aquest moment va ser quan l’alumnat de secundària va entrar en joc. Dos adolescents per cada 5 menuts van iniciar el seu procés de creació fotogràfica i de relacions personals. Uns van escollir els colors de l’aula (pintures, ceres, carpetes de colors…), altres l’entorn proper (els extintors, les joguines, les portes…) i d’altres van escollir els materials utilitzats per fer les activitats de l’àrea de descoberta d’un mateix (les rodes, les pilotes, els cercles…). Aquest va ser el moment de màxima creació quan amb l’ajuda dels de secundària els de 3, 4 i 5 anys van agafar una càmera digital i van començar a fer fotos del que volien transmetre. Estirats a terra, sobre les cadires, des de llocs menuts on només hi cap la canalla... i amb el suport tècnic dels grans van fer un munt de fotos. Aquestes es van visionar a les PDI de l’aula i els petits i les petites artistes van escollir la fotografia que més representava la seva idea.

Finalment l’alumnat de secundària va ajudar a muntar i organitzar la distribució de les fotografies i es va encarregar de fer la presentació a les famílies del projecte i del llarg procés seguit fins a la publicació de les fotografies que finalment han quedat exposades al Casal de barri del Poblenou i que podreu visitar fins a final de mes.

Aquí us deixem un link amb fotografies del procés, fotografies fetes per ells i del dia de l'exposició!


Escola Voramar

Equip de mestres d’educació infantil


Agraïments a:

Idoia Miranda per deixar-nos càmeres digitals.

CRP Sant Martí per deixar-nos càmeres digitals.

The Private Sapce pel seu suport i la impressió de les fotografies.

Casal de barri del Poblenou per oferir-nos el local d’exposició.


Xarxes socials: