·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

VORAMAR CENTRE PILOT DEL PROGRAMA EDUCAC PER CONTRIBUIR A L'EDUCACIÓ MEDIÀTICA A LES ESCOLES.

29-08-2018

Hola famílies!!!. No us penseu que estem quiets!!!. Res d'això!!! Voramar no para!!.

Us volem informar d'una iniciativa volt interessant de la que som centre pilot.

A iniciativa de la Unió Europea s'ha fet un treball sobre quines mesures es poden establir per fer front a les notícies falses (les fake news) que tanta incidència tenen avui dia a les xarxes socials. Entre elles, la legislativa, per obligar les plataformes digitals a ser responsables dels seus continguts, el foment del periodisme de qualitat i l'alfabetització mediàtica. 

Diverses institucions han recollit el testimoni, entre elles el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), que ha creat el programa Educac, per contribuir a l'educació mediàtica a les escoles i proposar "recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació ".

Segon en Salvador Alsius, vicepresident del CAC i impulsor del prorgama EduCac, "L'educació mediàtica no hauria de ser només reactiva sinó clarament proactiva. La influència dels mitjans de comunicació ha estat sempre prou important en la ment dels nens i joves com per a no prestar-li la màxima atenció educativa ".

Fins al moment, quatre centres educatius han realitzat programes pilot: l'escola Solc de Sarrià, l'institut Vila de Gràcia, la Voramar (totes elles a Barcelona) i l'institut Celestí Bellera de Granollers. Cadascú ha anat treballant alguna de les unitats proposades i ha compartit els resultats amb els impulsors.

La intenció és ajudar els professors a treballar l'educació mediàtica com a competència bàsica del currículum escolar.

Us deixem un vincle al reportatge que s'ha publicat en El Periódico i us animem a que el llegiu ja que és molt interessant: "Contra les fake news"

#fakenews #CAC #elperiodico #programaeducac #primerdeso #programapilot #educaciomediatica


Xarxes socials: