·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

ENS UBIQUEM AL NOSTRE BARRI

16-11-2020
Us recomanem visitar l'Espai Subirachs

VISITA A L'ESPAI SUBIRACHS, 5è d'EP.

 

El passat dijous dia 5 de novembre, els dos grups de 5è, vam visitar l'Espai Subirachs. En aquest enllaç podeu veure unes fotografies de la visita.

Aquesta visita forma part del nostre projecte actual, "Ens ubiquem”, i què millor que començar a ubicar-nos i conèixer  el nostre barri.

Josep M. Subirachs va néixer al Poblenou i vam aprofitar que el petit museu està molt a prop de l'escola per conèixer un gran artista poblenoví.

 

Opinions sobre l'espai Subirachs:

  • Molt bona atenció. Ens va agradar molt que la guia de la visita fos la seva filla. *****
  •  Molt bona visita per conèixer l'obra d'en Subirachs i veure part de les seves escultures i altres tipus d'obres de la seva creació. *****
  • Espai molt petit i molt màgic.*****
  • És un museu molt petit, però molt interessant perquè té moltes escultures increïbles, boniques i màgiques. *****
  • La propietària del museu  és molt simpàtica i dóna gust veure el seu entusiasme, a més a més és la filla de l'artista. T'atent molt amablement i t'explica molt bé l'obra de Josep ma. Subirachs, perquè és historiadora de l'art i la seva filla. *****
  • Ens han agradat molt les escultures de persones de l'espai Subirachs, però el que ens ha agradat més ha estat la cara màgica que si et mous a l'esquerra o a la dreta t'està mirant tota l'estona. *****
  • El museu Espai Subirachs és petit però les escultures són molt interessants i criden molt l'atenció. Aprens moltes coses de Subirachs.*****
  • A l'Espai Subirachs aprens moltes coses que no sabies i pots conèixer la casa on va néixer, ja que està molt a prop del museu.*****
  • Aprens moltes coses, com l'escultura feta en negatiu i en positiu.*****

 

Josep M. Subirachs (Barcelona, 1927-2014)

Va ser un escultor de trajectòria prolífica i dilatada.

L'obra pública i monumental -la seva veritable vocació- és la que li valgué el reconeixement públic i la que va consolidar-ne el prestigi.

D'entre les nombroses obres monumentals que va realitzar destaca, per l'anomenada internacional, el conjunt escultòric de la façana de la Passió de la Basílica de la Sagrada Família. La seva producció. àmplia i variada, inclou, a més, dibuixos, pintures, gravats. litografies,cartells, tapissos, escenografies i dissenys de joies i medalles.

Escrupolositat formal, domini de la tècnica i juxtaposició de materials i models defineixen l'obra de Subirachs.

El seu univers iconogràfic, personal i inconfusible, amb un rerefons cultural ric de referències simbòliques i de recursos plàstics i conceptuals, és l'essència que distingeix la producció d'un dels exponents més representatius de l'art català de la segona meitat del segle XX.La visita, guiada per la filla de l'escultor, va ser una experiència molt enriquidora pels nostres alumnes, van escoltar atentament com la Judit ens anava explicant les obres del seu pare, les seves paraules estaven impregnades d'admiració, respecte i amor, això es transmet i ens enganxava més a la seva història.

 

Com anècdota de la visita, la Judit també va tenir una sorpresa per part nostra. Els grups de 5è van proposar la possibilitat de demanar a l'ajuntament de Barcelona  un carrer que porti el nom de l'escultor.

Al treballar els noms del carrers del barri, vam fer servir la web Nomenclàtor i vam veure que es podia fer la proposta. Només faltava demanar-li  permís a la seva filla. I que ens va dir? doncs que estava encantada amb aquesta idea i que li faria moltíssima il·lusió que es pogués aconseguir, així que…….mans a l'obra o millor dir a l'ordinador i a seguir treballant amb aquest propòsit.

Us anirem informant…

Us animem a visitar l'Espai Subirachs, de ben segur que us agradarà!

  

ESPAI SUBIRACHS - Poblenou

Vídeo de l'Espai Subirachs

On som

Carrer Batista, 6
Barcelona · 08005
Tel. 93 5415277
Cliqueu aquí per veure la ubicació

Com arribar

Metro: L4 (Poblenou)
L1 (Glòries) enllaç Tram: T4 (Pere IV)

Horaris


DIJOUS: De 17h a 20h
DIVENDRES: De 17h a 20h
DISSABTE: De 17h a 20h

ATENCIÓ: Excepcionalment, dijous 26 de novembre, l'ESPAI SUBIRACHS estarà TANCAT al públic.

Tarifa

L'entrada individual a l'Espai Subirachs és gratuïta.
Només es cobren les visites comentades en grup.
El preu de la visita comentada en grup és de 5€ per persona

ENGLISH REVIEW

Last Thursday, 5th November 2020, the fifth graders visited the "Espai Subirachs”. We were working in a project "Ens ubiquem” learning about our neighborhood, that's why we went to that place. It's near the school and Subirachs, the great artist, was from Poblenou. He is very famous because he did the passion front entrance from Sagrada Família church , but he did many other wonderful creations.

The guide of the visit was his daughter Judit, she did great! We had a surprise for her, we want to propose to the town council that one street in the neighborhood could have his father name. She was excited with the idea.

We recommend you to go! You will love "Espai subirachs" Don't miss it !!!

 

NOTICIA EN CASTELLANO

El pasado 5 de noviembre los alumnos de 5º visitamos el "Espai Subirachs". Este trimestre hemos estado trabajando en el proyecto "Ens Ubiquem" en el cuál hemos aprendido diferentes aspectos relacionados con nuestro barrio y descubrimos a un artista famoso que nació en él: Josep Ma Subirachs.

El nacimiento de este gran artista catalán tuvo lugar en el popular barrio barcelonés del Poblenou el año 1927. Fue uno de los escultores de más prestigio y sus obras están expuestas en muchas ciudades del mundo.

Quizá su obra más representativa es la decoración de la Fachada de la Pasión de la Sagrada Familia, donde todas las figuras destacan por su gran expresividad. Toda ella es de temática religiosa.

Estudió en la Escuela Superior de Bellas Artes de Barcelona y en la Llotja. Trabajaba los siguientes materiales: barro cocido, bronce, madera y hierro. Además, tuvo influencias del mundo arquitectónico.

Murió en Barcelona el año 2014.

 


Xarxes socials: