·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

SABEU QUÈ SÓN LES CURSES D'ORIENTACIÓ

15-10-2015
SI US AGRADA LA NATURA I L'ESPORT, US AGRADARAN

El curs passat un grup de nois i noies d'ESO i de primària vam decidir participar per primera vegada al Circuït d'Orientació de Barcelona. Després de l'èxit de participació de l'any passat, aquest any, volem animar-vos a que proveu aquest esport i us afegiu al grup.

Hi haurà 6 proves oficials organitzades pel consell escolar de Barcelona en parcs i jardins de la ciutat i entrenaments, excursions i curses que anirem fent amb aquells qui us hagueu quedat amb ganes d'una miqueta més. Totes les activitats són per a tots els públics.

L’orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d’iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts, on l’ús de la brúixola és fonamental. D’aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida.

Una cursa d’orientació es pot prendre com un agradable passeig o bé com una activitat atlètica competitiva. Combina l'estratègia i l'exercici físic en un entorn a l'aire lliure i estimula la concentració i les ganes de superar-se.

Consisteix en realitzar un recorregut en el que el participant ha de passar per uns punts de control, marcats en el mapa en el mínim temps possible.

Els controls són fites , de color blanc i taronja. A cada fita hi ha una pinça de control, que pot ser una estació electrònica o manual per marcar la targeta de control de cada participant. Cal fer el recorregut en l’ordre que t'indica el mapa.

El recorregut cal fer-lo individualment o en parelles, únicament amb l' ajuda del mapa i la brúixola.

Us deixem el dossier d'informació amb les indicacions per a fer la inscripció.


Xarxes socials:


Arxius: