·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

EL PREGÓ DE SANTA EULÀLIA

11-02-2017

Divendres, dia 10 de febrer del 2017, l’alumnat de 4t i 5è de primària ha  anat a la plaça de Sant Jaume a llegir el pregó de Santa Eulàlia, tret de sortida de la festa major d’hivern de la ciutat.

L’alcaldessa va encarregar als alumnes de 3r, 4t i 5è de Primària de 13 escoles de la ciutat que elaboressin el pregó entorn la temàtica “Barcelona, ciutat acollidora”. Al llarg dels darrers mesos, els alumnes han estat informant-se i debatent sobre la situació dels refugiats i han treballat de forma col·laborativa per arribar a la redacció final del text.

El pregó dels Infants és una activitat educativa que té com a objectiu la difusió i la promoció dels drets dels infants, en concret, el de la participació i el reconeixement dels infants com a ciutadans de ple dret. Aquesta edició ha estat centrada  en saber i entendre les etapes per les quals passen les persones refugiades i de quina manera es veuen vulnerat els seus drets.

Nens i nenes de Barcelona han  estat per uns moments protagonistes de la ciutat,  Han volgut transmetre a les autoritats els seus desitjos, somnis i compromisos per tal de millorar la ciutat  i la qualitat de vida de les persones que hi viuen i de les que volem acollir.

Després d’expressar les seves inquietuds  envers un tema greu i important com és els dels refugiats i deixar ben clar que volem viure en una  ciutat oberta que respecta i acull a la gent, han començat la festa.

Escoltant les intencions d’aquests infants, en una plaça que des de fa segles en sent de molts colors, es desperta tota la confiança i esperança en unes generacions que creixin més sensibles a grans valors i que quan siguin adults no oblidin que desitjaven una ciutat diferent i un  mon millor.

L’alcaldessa ha recollit les seves paraules i s’ha compromès a fer -les arribar ( en diversos idiomes) a alcaldes i polítics de poblacions d’Espanya i de tot Europa.

Havia un grup d’animació , que al acabar el pregó, els ha  fet ballar i  passar-ho d’allò més bé. Han  gaudit d’un mati d’animació, festa, ball i mooolt confeti.

Us deixem uns vídeos: un  de l’ajuntament ( on podreu seguir tot el pregó complet )  i un altre que és un recull de fotos de diferents moments de l’activitat.

Gaudiu d’una feliç festa major !!!!


Xarxes socials: