·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

EL NOSTRE CALENDARI COOPERATIU DE NADAL

09-12-2016
ED. INFANTIL

“El que és important és aprendre amb sentit, no perquè toca, no perquè està al llibre, sinó aprendre tot allò que és útil per a la vida, allò que és útil per interpretar el que passa fora de les aules.”  

Fernando Hernández (2014) 

Amb un grup petit de nens i nenes d’Educació Infantil, parlant de què és el Nadal? Com ens agradaria celebrar-lo a l’escola? Com el celebren a casa? Què passa per Nadal?... ells i elles han mostrat molt interès per saber “quants dies falten per fer cagar el tió a l’escola?”  La mestra els planteja: com ho podem saber? (Aprendre a descobrir i tenir iniciativa). Conversant-ne  han sorgit varies idees com; “ho podem preguntar als pares”, podem mirar als calendaris de la classe”… però la més motivadora fa ser: ho mirem al “CALENDARI DE VENT” Com? Al CALENDARI DE NADAL, EL DE LES XOCOLATINES

Així sorgeix la idea de fer un CALENDARI DE NADAL PER TOTES LES CLASSES. Després d’aportar i contrastar idees (aprendre a escoltar i acceptar les idees dels altres) arribem a l’acord (aprendre a prendre decisions tenint en compte el punt de vista dels altres) de “el podríem fer entre tots”  i … dit i fet!

Durant un parell de setmanes, en grups petits, l’hem construït entre tots. Després de valorar conjuntament les diferents idees aportades, vam acordar:

  1. Com creiem que ha de ser? (aprendre a descobrir i tenir iniciativa)
  2. Com farem els sobres? (aprendre de tothom i entre tothom ) 
  3. Amb què guarnirem els sobres? (aprendre a ser creatius) 
  4. Què creiem que hi ha d’haver dins dels sobres? (aprendre a descobrir i tenir iniciativa) 
  5. Com ho farem perquè totes les classes puguin obrir sobres (Aprendre a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma)

Un cop organitzats, hem anat a les classes a explicar-los la proposat (aprendre a pensar i comunicar-nos) que va ser acceptada per tothom, així que … anem per feina!!

Mentre el construïm, plantegen: “ens l’emportarem a casa?”  (aprendre a interaccionar entre família i escola) i decidim que el deixaríem penjat per ensenyar-lo a les famílies quan vinguin a veure les classes i els nostres treballs.

Hem après moltes coses fent el CALENDARI DE NADAL, han sorgit alguns conflictes que hem gestionat entre tots i totes reflexionant, dialogant, i arribant a acords, i orientats pels docents del cicle d’Educació Infantil (Aprendre a conviure i habitar el món).

Passeu i veureu una mostra de tots aquests processos d’aprenentatge


Xarxes socials: