·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

JORNADA SOLIDÀRIA 2013: La sanitat un dret per a tothom

06-05-2013

Divendres passat vàrem celebrar la Jornada Solidària d’aquest curs escolar sota el lema de “La sanitat un dret per a tothom”. Aquesta és una celebració per a tota l’escola on tots els cursos i etapes col·laboren i cooperen.

Durant el matí de divendres tota l’escola va celebrar la Jornada Solidària. La celebració va centrar-se en el lema de la jornada i l’eina emprada ha estat l’escenificació del mite de Pandora i la  Caixa de Pandora. La Caixa de Pandora que neix a la mitologia grega, era un recipient que contenia tots els mals del món. Zeus li va donar a Pandora i li va prohibir obrir-la, però Pandora, amb la seva curiositat, va obrir la caixa i tot el seu contingut va ser alliberat cap al món a excepció de l’esperança que no va poder sortir per què Pandora es va espantar i va tancar la caixa.

L’escenificació del Mite de Pandora va ser mitjançant un  ninot gegant d’uns dos metres d’alçada i una caixa de Pandora amb cartells amb noms de “mals”. Un grup d’alumnes representà el mite. Els “mals” que hi havia a la caixa de Pandora es van anar penjant al damunt de l’ésser humà. Llavors es va fer un  conjur per a que l’esperança eliminés les malalties i els mals de la humanitat.

La societat ha treballat i treballa per donar resposta, millorar la situació anterior amb esperança. A cada mal li vàrem trobar solució, on cada  curs va fer una  acció per guarir un dels mals i aportar la “curació”, substituint els mals per remeis tornant-los de nou al bagul.

Durant la celebració es va lliurar un donatiu a Medicus Mundi. Aquest donatiu és el resultat de l’estalvi obtingut en el dinar solidari.

Posteriorment, a la tarda, els alumnes de cicle superior i ESO van participar en diferents tallers a la classe, orientats a la reflexió sobre diferents àmbits. Els tallers fets han estat:

-1er ESO -INTERVIDA“Mirada al sud” documental aigua, malalties, etc.”. CAMPANYA RECOLLIDA ALIMENTS Parròquia de Sant Francesc d’Assis

-2on ESO-ARED. Reinserció presses.Medicus Mundi. Les malalties de la pobresa.

-3er ESO-UNICEF. “Gotes del Niger”. SERVEIS SOCIALS MUNICIPALS CAN FELIPA

-4t ESO-Metges sense fronteres. PALLAPUPAS. Animació en hospitals, geriàtrics, etc.

-Cicle Superior-FUNDESO. Tallers de comerç just.

Al llarg de la jornada van participar també les diferents entitats i organitzacions amb les que l’escola col·labora en l’àmbit del voluntariat.

Durant tota la setmana s’ha fet també la recollida d’aliments que s’han portat al Banc dels Aliments de la parròquia de Sant Francesc d’Assis i l’exposició: “Les malalties de la pobresa” de Medicus Mundi.

Agraïm a totes les famílies la seva col·laboració i a tots els mestres i alumnes la seva participació en aquesta jornada tan emblemàtica i educativa

MOLTES GRÀCIES A TOTS

Us deixem un recull de fotografies


Xarxes socials: