·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

INICI DE CURS A ESO

18-09-2018

Com a part del pla d'acollida per l'inici de curs a l'educació secundària, el passat 13 de setembre va tenir lloc la lliçó inaugural a l'esglèsia de Sant Francesc. Aquí us deixem el text sencer de la lliçó que van impartir els alumnes de 4t d'ESO Irene de Andrés, Laura Bonet, Núria Rodriguez, Arnau Petterson i Guillem Castaño:

LLIÇÓ INAUGURAL CURS 2018-2019
Benvinguts i benvingudes, nois i noies de primer i dels altres cursos, a la ESO, en aquest curs 2018-2019 de l'Escola Voramar. Ens sentim molt honrats de ser aquí a la inauguració... No, no seguirem així, no us preocupeu. Podeu deixar les cares d'avorriment perquè aquest no serà el discurs de cada any, que ja l'heu sentit 3.000 cops i teniu molts anys per dormir a classe; ara, és hora de prendre atenció.
Així doncs, us donarem 50 consells per sobreviure al que us espera:
Consell 1: (Pau Batet)
Estigueu sempre preparats amb el Pau Batet, perquè totes les classes són una festa: en algunes et pintarà la cara i en altres celebrareu ‘'LA FESTA DEL CONEIXEMENT!'' mentre el Pau us mira i riu.
Consell 2: (Jordi Vidal)
Amb el Jordi sempre estareu de conya fins que li trenqueu el nas. Pobre, el bàsquet no ha tornat a ser el mateix...
Consell 3: (Amàlia Prieto)
Amb l'Amàlia, les classes són més que llibres i al final, recordareu més les seves anècdotes que lo llegit durant tot el curs.
Consell 4: (Joan Carles)
Per les classes de mates amb el Joan Carles, compreu una lliberta gruixuda: la omplireu de triangles i gastareu molts fulls suats de tinta.
Consell 5: (Joan Ibáñez)
Amb el Joan Ibáñez, si sou de no fer cas, més us val tenir una maquineta fàcil de dibuixar... Ja us adonareu de per què.
Consell 6: (Dolors Prats)
Quan feu treballs amb la Dolors, mai oblideu la tapa i encara menys els noms, tot i que no servirà de res sinó estan en ordre alfabètic.
Consell 7: (Gemma Bretones i Núria Abad)
Quan entreu a classe de naturals, patireu una crisi de personalitat: amb la Gemma sereu flors, i amb la Núria sereu ‘'txurris''... Però quan sortiu estareu bé, no patiu... Al menys fins a la següent classe.

Consell 8: (Lluís Dalmau)
Aquest és simple: porteu-vos bé a classe del Lluís Dalmau perquè sinó estareu castigats... ‘'The Whole Morning'' (pronunciat ‘'de jul mornin'').
Consell 9: (Victòria Priante)
Si teniu fred a l'hivern amb els radiadors encesos, contacteu la Victòria per aconseguir un ‘'Haramaki Meu!''.
Consell 10: (Rosa Llanos)
Pels que encara no heu fet francès, us ho diem per avançat: no n'haureu après fins que no jugueu a vaixells amb la Rosa.
Consell 11: (Mirela Domitrovic)
Per tots aquells que no enteneu la lletra dels metges, comenceu ara a estudiar-la perquè la de la Mirela és... Complicada.
Consell 12: (Francesca Blàzquez)
Els ‘'estupendíssims'' apunts de la Cesca s'enquadernen i no es perden. Els pernils els podeu deixar a recepció.
Consell 13: (Jose Romero, el ‘'dire'')
Emm... Jose? Hola Jose.
Consell 14: (Quim Belsa)
Sabem que es rumoreja que a català només es fa gramàtica, però no és veritat. Sortireu de 3r sent autèntics trobadors gràcies a en Quim.
Consell 15: (Virgínia)
Si us veieu en crosses en algun moment de l'ESO, tingueu present que la Virgínia potser s'oblida de baixar-vos en ascensor.
Consell 16: (Ana Cucurull)
Els exàmens amb l'Ana Cucurull seran ben divertits: tindreu concerts en directe!
* Diàleg *
+ D'acord, consell... Ei... Que no hi ha 50 consells.
- Ah... No?
+ No.
- Doncs crec que ja t'han sentit tots.
+ I... I ara què faig?
- No ho sé... Improvitza.
* S'acaba el diàleg *

Consell 50: (Aina Bertran)
Encara que a vegades no ho sembli, tots els professors han tingut una vida passada... Com el fosc passat de l'Aina, que va treballar al Decathlon.

I ara, parlant en serio. Pausa dramàtica... Això ho havia de llegir?
No.
No? Ups.
No passa res, continua.
Com anava dient, sabem que molta gent us ha dit que la ESO és molt difícil, però no cal que estigueu tant nerviosos com sabem que esteu. Nosaltres també vam estar al vostre lloc i, ara, estem aquí, així que no ha de ser tant difícil.
Com cada cosa de la vida, la ESO té coses bones i dolentes, alts i baixos, però és normal, som adolescents i ara és hora de viure la vida al màxim; gaudiu i aprofiteu aquests anys, tant amb els estudis, com amb les persones que coneixereu.
Dit això, només volem dir quatre paraules més: patata, extintor, megàfon, tauró. No, en serio, volem desitjar a tot el professorat i l'alumnat de l'ESO un molt bon curs 2018 – 2019.
I ara, com es diria en zulu, una tribu africana, ‘'Bambanani''! Que vol dir, fem-ho junts!

Veure més fotos


Xarxes socials: