·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

DUES VISITES MOLT ESPECIALS

22-04-2013
Educació Infantil 4 anys

La setmana passada la classe dels Dinosaures (P4-A)vàrem tenir dues visites molt especials,

Com que estem treballant els hospitals i els metges, van venir a l’escola la mare de la Júlia Solé i la mare de la Lídia Delgado a explicar-nos moltes coses de la seva feines que estan relacionades amb el món de la salut; la Maria és infermera i la Ma. Carme és higienista dental.

La Maria ens va explicar que li agrada molt la seva feina perquè es tracta de curar els malats i fer que es sentin bé i que no tinguin por. Quan arriba a la feina el primer que es posa és la bata per treballar i a dins de les butxaques sempre hi porta unes tisores, uns guants i penjat del coll un estetoscopi/endoscopi. També ens va explicar que és molt important que les infermeres/infermers portin els guants i les mascaretes per no contagiar als malalts noves malalties. A mesura que ens ho anava explicant anava treien de dins d’una bossa un munt de material mèdic com: tisores, benes, malles, palets de la boca, xeringues de tres mides  diferents (una gran, una mitjana i una petita),gotets petits de plàstic amb el que els pacients s’empassen les pastilles, i moltes coses més. Em après moltes coses amb ella i ens ho hem passat molt bé a més a més ens ha deixat tocar el material i ens ha regalat un tros de malla per cadascú.

 A la feina de la Ma. Carme també porten bates, gorrets i mascaretes per no contagiar els malalts. Ens ha sorprès molts perquè la bata que portava era molt divertida i tenia molts dibuixos. Amb la Maria hem après  que els dentistes per treballar necessiten una cadira molt gran i uns estris molts curiosos, i també hem après que les dents que tenim de petits de mica en mica se’ns van caient per deixar pas a altres dents que volen sortir. Hem estat especialment atents quan ens ha explicat que és molt important que tinguem cura de les dents ja que aquestes també es posen malaltes i negres. Per tenir cura d’elles cal que ens raspallem les dents després de les menjades i hem de vigilar de no menjar moltes llaminadures. La mare de la Lídia també ens ha portat el material que fa servir a la consulta: mascares, miralls per veure dins de la boca, gorrets, raspalls de diferents colors, una boca falsa que s’obria i es tancava deixant veure totes les dents. Al final de  l’explicació i com que ens havíem portat molt bé ens ha regalat un diploma de bona higiene i unes enganxines  on sortien diferents animals.

Estem molts contents que hagin volgut venir a explicar-nos tantes coses de la seva feina. Amb elles hem après molt i hem pogut contestar preguntes sobre el món dels metges que encara no sabíem. Moltes gràcies a les dues per venir!!!!!!!


Xarxes socials: