·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

CRÒNICA DE LA JORNADA SOLIDÀRIA

18-05-2016

Jornada Solidaria  IMATGES:

El passat divendres dia 6 de maig de 2016, l’Escola Voramar va celebrar el dia de la solidaritat. Aquesta celebració no és nova, ja que l’escola porta dinou anys amb aquesta bonica tradició, en què mostra el seu costat més sentimental. Aquest any el lema triat per a l’esdeveniment era “Camins a l’escola”, un lema que l’equip ROSVAL havia triat, i manifestava els llargs i difícils camins que han de recórrer milers d’estudiants cada dia per anar a l’escola.

El dia començava força gris, i les petites mostres de pluja van fer que l’esdeveniment no es pogués celebrar al pati, com era previst. Però tot i així, l’escola va ser a temps de reaccionar i la festa es celebrà al gimnàs. Aquest fet va provocar que hi haguessin alguns inconvenients, com, per exemple, la pèrdua d’espai, que va suposar que l’acte es dividís en dues parts. En la primera part hi serien els nens de  parvulari, cicle inicial i cicle mitjà de primària; en l’altre, els alumnes de cicle superior de primària i els més grans de l’escola, els de l’ESO. Tot i aquests petits inconvenients, l’acte es va celebrar amb molta normalitat i l’esperit de solidaritat d’aquest dia tan especial regnava en tot moment.

En aquests actes van participar moltíssimes associacions solidàries, i els voluntaris de l’escola, que van ajudar durant el curs la gent amb necessitats, van ser valorats i premiats amb un diploma. A part d’això, tots els cursos van presentar les representacions que havien estat preparant durant la setmana, que van agradar a tothom, i es va poder veure el gran esperit solidari de l’escola Voramar.

Un cop acabat aquest esdeveniment, tots els cursos van retornar a les seves respectives classes per seguir amb aquest dia tan especial. Ho farien amb tallers i activitats que havien preparat diverses associacions perquè tothom pogués entendre la necessitat d’aquest dia tan especial.

El alumnes d’ESO van gaudir d’unes interessants xerrades, que es basaven més en temes de l’actualitat. Solidança, Casal d’Infants del Raval i Testimonis Refugiats són algunes de les moltes associacions que van estar amb els nois i noies més grans de l’escola.

Per acabar amb aquest magnífic dia, l’escola va oferir un dinar solidari als alumnes, que constava d’una patata, una sardina i una poma. Amb aquest dinar es volia conscienciar a tots els estudiants que aquest dinar, amb tan poca varietat d’aliments, és el que menja molta gent del món cada dia. Els diners estalviats del dinar van ser donats a la residència d’avis Pere Relats, que, tot i no ser una gran donació, van estar molt agraïts per la jornada.

I amb aquest solidari dinar, acabava la jornada solidària que, com cada any ens ha ajudat a conscienciar-nos de la gent que ho està passant pitjor al món i sentir-nos afortunats de viure a on vivim.

Toni Oliva

Alumne de 4t ESO.


Xarxes socials: