·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

ANEM DE MUSEUS A CICLE MITJÀ!!!

03-12-2014

DIVENDRES 28 DE NOVEMBRE ELS NENS I NENES DE CICLE MITJÀ VAM ANAR A VISITAR EL MUSEU PICASSO I EL MACBA.

A 3r vam fer un taller on vam estar experimentant diferents tècniques per crear un quadre, semblants a les que en Picasso va utilitzar durant tota la seva trajectòria. També vam fer una visita guiada pel museu vam observar els quadres de “Ciència i caritat”, “La dona morta” “Las Meninas de Picasso” i “L’espera”. 

Durant la visita es van crear una sèrie de dinàmiques en grup davant dels quadres que afavorien un debat compartit on els nens i nenes se sentien protagonistes en l’observació i anàlisi d’aquests.

L’objectiu era que la visita creés un impacte real als nens i nenes i per això es van utilitzar aquest seguit d’estratègies de pensament visual.  La finalitat d’aquest procés, treballat anteriorment a l’escola, és que els nens i nenes aprenguin a observar un quadre, sentir-se competents davant d’aquest, despertar la seva curiositat i estimular el pensament crític davant l’art.

No us podeu arribar a imaginar quina capacitat d’observació, anàlisi i imaginació tenen davant una obra d’art! 

Per veure algunes fotografies al museu del Picasso clickeu aquí.

 

A 4t vam fer una visita al museu després de fer un treball previ a l’aula amb el projecte “Expressart. Museu Portàtil” en el qual els nens i nenes fan un treball que relaciona l’art contemporani amb l’ús de diferents materials, el tractament de l’espai i l’expressió de sentiments. Aquest treball previ permet interpretar les obres d’art del museu havent tingut una experiència personal a l’aula. Les guies del museu promouen un debat dels alumnes sobre l’obra d’art i posteriorment ofereixen l’explicació dels objectius de l’artista en l’elaboració de l’obra, el context  socio-cultural d’aquesta i el que vol transmetre l’autor o autora.

Per veure algunes fotografies del MACBA clickeu aquí.


Xarxes socials:


Arxius: