·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

EDUCACIÓ 360º

ESPORTIVES


INSCRIPCIÓ ACTIVITATS ESPORTIVES 2021-2022

Catàleg activitats esportives curs 2021-2022

Protocol de represa de l'activitat esportiva (COVID19)

 

Voramar, té una llarga tradició esportiva. Des dels seus inicis, l'esport es considera una activitat essencial en l'educació i formació dels alumnes, contribuint a impulsar valors necessaris per a la seva formació integral.

L'activitat esportiva de l'escola parteix del seu origen i tradició i va orientada a garantir un esport de base a l'alumnat de l'escola al llarg de la seva escolarització al Voramar.

Objectius

Voramar aposta per desenvolupar, a través de la pràctica d'un esport de qualitat, uns valors educatius, que en equilibri amb l'activitat física esportiva  contribuexin  a l'educació integral de l'alumnat.

  • Acceptar-se tal i com són, amb les seves capacitats i limitacions.
  • Tenir respecte als companys i companyes, components dels equips contraris, entrenadors, arbitres, etc.
  • Integrar-se de forma socio-afectiva dins del grup/equip.
  • Valorar el treball en equip, com a aspecte essencial per a fomentar la participació de tots els membres de l'equip.
  • Conduir la seva competitivitat aprenent a guanyar i a perdre, a respectar les normes del joc i de l'esportivitat.
  • Assolir un nivell tècnic adequat a l'edat de l'esport que practica, considerant les característiques de cada infant.

 Oferta d'activitats esportives

-Iniciació esportiva

Aquesta activitat  té com a objectiu despertar l'interès dels nens i nenes per a la pràctica esportiva. De forma lúdica els nens i nenes practiquen i aprenen diferents esports per tal d'afavorir el criteri de decisió a l'hora de triar un esport quan són més grans.

-Bàsquet

L'escola té una llarga tradició en l'ensenyament del bàsquet i actualment compta amb un bon grup d'alumnat que pràctica de forma habitual aquest esport. Els esportistes, participen amb l'escola, en funció de les diferents categories en les competicions del Consell Escolar Esportiu de Barcelona i en la Federació Catalana de Basquet.

-Handbol

Voramar compta amb més de deu equips de diferents categories masculines, competint en el Consell Escolar Esportiu de Barcelona i en la Federació Catalana de Handbol.

-Escacs

Els escacs són un joc de tauler de naturalesa recreativa i competitiva per a dos jugadors. Els escacs són un dels jocs més populars del món, practicat per milions de persones en torneigs (d'aficionats i professionals), clubs, escoles, a través d'Internet, etc.

Aquest esport desenvolupa habilitats i capacitats de gran importància en els nens i nenes: atenció i concentració, capacitat d'anàlisi, de memòria, presa de decisions, creativitat, imaginació, raonament lògic, control emocional, empatia, etc.

-Curses d'orientació

L'orientació és un esport que poden practicar tots els membres de la família. A totes les curses hi ha mapes i circuits de diferents nivells, des dels més senzills d'iniciació per als petits o els adults que comencen, fins als circuits més complicats per als experts, on l'ús de la brúixola és fonamental. D'aquesta forma tothom té un circuit a la seva mida. Combina l'estratègia i l'exercici físic en un entorn a l'aire lliure i estimula la concentració i les ganes de superar-se.

Consisteix en realitzar un recorregut en el que el participant ha de passar per uns punts de control, marcats en el mapa en el mínim temps possible. Els controls són fites , de color blanc i taronja i cal fer el recorregut en l'ordre que t'indica el mapa. El recorregut es pot fer individualment o en parelles, únicament amb l' ajuda del mapa i la brúixola.

Equipament esportiu

Tots els i les alumnes que fan activitats esportives de bàsquet i handbol, han de portar l'equipament esportiu de l'escola en totes les activitats i competicions que participin.

Comandes d'equipament esportiu:  http://tuga-shop.com/colectivo/

Per sol·licitar les claus d'accés envieu un correu a egiol@vormar.cat

 

Decàleg dels esports a Voramar

El bon bon funcionament dels esports i el gaudir de tots en la seva pràctica parteix de la bona predisposició de tothom. Us demanem mireu de complir el decàleg dels esports a l'escola. El més important és que l'alumnat gaudeixi de l'esport; si el viu de forma positiva i lúdica, la predisposició a l'esport al llarg de la seva vida, serà positiva. Gaudim de l'esport.

Decàleg dels esports a Voramar

 

 

Vincles d'interès:

Consell de l'Esport Escolar de Barcelona

Federació Catalana de Basquetbol

Federació Catalana de Handbol

Família i Escola - Junts x l'educació - Hàbits saludables